donderdag 3 juli 2008

23 juni 2008: privé piloot op een privé vliegveld...

Het was hoog tijd voor een solo, en ik had eigenlijk even genoeg van de lokale solovluchtjes op Rotterdam. Ik wilde voorbereiden op de grote solo van minimaar 150Nm die voor 4 juli gepland staat.

Dus ik uit m'n werk naar the airport voor een overland naar midden zeeland (EHMZ), en ik had weer de zegen van het mooie weer te pakken! Naarmate de dag vordert breekt alles open, kraakheldere lucht wind die afzwakt van windkracht 6 in de ochtend tot windkracht 1 als ik ga vliegen...ook lekker voor de BBQ die Margreet vandaag met haar werk had.

Dat bracht me op het idee om niet rechtstreeks naar Zeeland te vliegen, maar eerst langs de A13, over Den Haag naar de boulevard van Scheveningen waar die BBQ was. Na het instappen in de PH-SVT even een belletje naar Margreet dat ze omhoog moest kijken rond 1755. Was een prachtig moment, Margreet zwaaiend op het strand, en ik als een soort airshow een paar bochtend gemaakt en een slow flight terwijl alle leidinggevenden van haar werk toekijken vanaf de beachclub ;-)

Vervolgens naar Zeeland en daar eerst een hoop touch and go's en vervolgens op naar het tankeiland en daarna naar het terras om te eten. Die combinatie zorgt er op EHMZ namelijk voor dat je de touch and go's gratis krijgt.

Ondanks het prachtige weer bleek ik na een kwartiertje de enige overgebleven piloot te zijn op EHMZ. M'n vliegtuig stond eenzaam te glimmen in de avondzon, en ik deed hetzelfde op een volkomen leeg terras met 2 man/vrouw bediening voor mezelf. En op de toren een wachtende havenmeester...

Ik zou strak om acht uur weer weggaan, want dan sluit het vliegveld. Dus na afrekenen naar het toestel gelopen en terwijl ik bezig ben met de startup checks komt de havenmeester uit de toren gerend om me even te vertellen dat ik wel gebruik kon maken van baan 09 ipv 27. De wind kwam toch pal uit het noorden en richting het oosten zou ik dan geen last hebben van de zon. Hij kwam maar even naar me toe, want anders zou ik misschien pas op de radio komen als ik al naar 27 aan het taxien was....Dát is nog eens service!

Op de terugweg nog even een bochtje boven wat familie en vrienden gedaan in Zierikzee en Goudswaard en via Oud Beijerland weer terug de CTR van Rotterdam in.

Het ging allemaal perfect en voel me door deze regelmaat van vlieger lekker in het ritme zitten en dat hoop ik vast te houden als ik 4 juli de driehoek Rotterdam-Teuge-Hoogeveen-Rotterdam volgen.

Urenteller staat nu op 35.

1 opmerking:

Arjan zei

Succes met de driehoek!!! Laat snel weten hoe het was.

Groetjes
Arjan