vrijdag 24 oktober 2008

Hallo, is daar iemand?? (24-10-2008)

De vraag of ik nog wel vlieg is legitiem als je naar de updates van deze blog kijkt. 16 augustus laatste blog....dat is dus ruim 2 maanden geleden!!

Momenteel echter veel andere bezigheden, zoals het voorbereiden van de komst van ons eerste kind! Dat wordt nog eens een mijlpaal, daar is een vliegopleiding niks bij!

Ondertussen gebeurt er gelukkig ook nog wel wat op vlieggebied. Zojuist weer heel gezellig gebabbeld met de instructeur, helaas geen vlucht met een BKN003 in de metar. Dus even nog wat theorie doorgenomen. Want de theorie moet volgende week weer paraat zijn want dan mag ik een pré-examen gaan afleggen. Dat is dus goed nieuws, want als ik daar goed doorheen rol dan is het praktisch examen, en dus het brevet wel heel duidelijk in zicht!

Ondertussen is ook het nieuwe speeltje van ICAO/IVW binnen: een LPE, oftewel Language Proficiency English. Een examen om je luchtvaartengels te toetsen. Dat is dus wat anders dan de RT bevoegdheid. Dat laatste is meer op de officiële procedures gericht, terwijl de LPE meer ingaat op je kunsten om je in het engels te redden. De LPE wordt afgenomen middels gesprekken met een engelstalig persoon, en middels een luistertoets. Na beoordeling door het Royal Melbourne Institute of Technology krijg je te horen op welke ICAO level je zit. In mijn geval is dat level 5, ik geloof dat dat voor advanced staat. In elk geval is level 6 'native speaker' en daar had ik sowieso niet op gerekend. Dus dik tevreden, en nu echt alles binnen behalve m'n praktisch examen.

Groeten,
Rembrand

3 opmerkingen:

Arjan zei

Succes volgende week met je PLT!!!

Gr Arjan

vca examen zei

he das top! succes met je PLT en misschien nog wel belangrijker... succes met die kleine! ltrrr

vca examen

Willem-Henri en Ditteke zei

Sterkte met alles. Drukke tijd.
Groeten aan Margreet,

Willem