vrijdag 2 januari 2009

02/01/2009: checkout C172

Na 2 weken vaderschap, werd het even tijd voor het pilootschap....
Ik was van plan (goed voornemen 2009) om ook bevoegd te worden op de C172.
Daartoe wat lessen geboekt, en vandaag de eerste....en de laatste! Kijk, dat zijn nog eens snel gerealiseerde voornemens!

Het was dus even lekker doorwerken in de PH-ANH. Dat vliegt lekker zeg: stabiel, veel ruimte, goed zicht. Ik had ook al een een paar keer les gehad op de C152 tijdens de PPL opleiding, en dus was het allemaal in één keer gepiept. De landingen liepen goed, steile bochten gingen lekker.

Ik was blij verrast toen we terugkwamen en de instructeur zei dat hij het papierwerk ging invullen (2 uur ervoor had hij nog beweerd dat het in twee lessen zou gaan).

Rondom EHRD was het overigens 'special VFR', wat inhield dat de bewolking dusdanig laag hing dat er beperkt VFR verkeer mogelijk was. Niet teveel vliegtuigen tegelijk op dezelfde route kortgezegd.

Vanaf nu kan ik dus kiezen uit de volgende clubkisten:
PH-.....
-ANH
-BSF
-SVM
-SVT
-SVU (als die nog een keer terugkomt....)
-SVQ
-HLR
-HGO
-CBF
-JJM

Een mooi begin van 2009!!

2 opmerkingen:

Willem-Henri en Ditteke zei

Leuk dat je doorgaat met lessen. Lijkt me vrij safe daar. Hier in Namibie hebben ze maar 22 luchtverkeersleiders die 14 uur per dag werken. Eigenlijk zijn er 60 nodig. Bij Swakop moet je naar eigen inzicht landen. Jouw verhaal geeft gelukkig de indruk dat het thuis er heel wat veiliger aan toe gaat.
WH

Anoniem zei

Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]