dinsdag 18 maart 2008

les 19 (07/03/08): doelpunt!

De 19e les stond op het programma, en met een saaie grijze lucht en stevig briesje besloten we om landingen te gaan oefenen. Ik loop voorspoedig door de opleiding heen, maar alle leuke dingen die ik doe gaan wel een beetje ten koste van het aantal landingen. En die moet je toch ook goed oefenen!

We hebben er 8 totaal gemaakt van een paar verschillende soorten:

1. normale landing: cirquithoogte 500 voet, en met een normale landingsconfiguratie binnenkomen.

2. glide-in: ciquit op 1000 voet, en vervolgens op het moment dat je de bocht van downwind naar final maakt gaat het gas eraf.

3. flapless landing: zonder flaps landen. Dat betekent dat je iets harder aankomt vliegen omdat je het extra draagvermogen van de flaps mist. En je vlieg daardoor ook wat vlakker op de baan af.

4. doellanding: dit is een manier van landen waarbij je heel nauwkeurig uitmikt waar je terecht wil komen. In mei hebben we van de club daar een speciaal evenmentje voor waarbij je punten toegekend krijgt voor de mate waarin je bij het doellandingspunt terecht komt. Inspiratie daarvoor vind je in dit filmpje: http://www.vliegclubrotterdam.nl/video/doellandingen2006.wmv

Tot slot nog even melden dat er weer een solotje is gedaan, en wel op vrijdag 14 maart. Lekker uit m'n werk om 17.00 op pad met de SVU en een paar touch and go's op Seppe geoefend. Daar was ik eigenlijk nog maar 1 keertje geweest, en ik moest nogal wennen aan het smalle baantje. 1e landing: drama; 2e landing en 3e landing gingen al veel soepeler.

Groeten!

1 opmerking:

Arjan zei

Hai Rembrand,

Nog een beetje crosswind gehad op Seppe. Wel wat lastiger dan, maar wel leerzaam.

Doe je ook mee met de doellandingwedstrijd?

Gr
Arjan