zaterdag 14 juni 2008

Week 9-14 juni

Hallo. Ik stop maar met het bijhouden van het lesnummer, ik raak de tel kwijt. Daarom begin ik de blogs voortaan met het aantal uren dat op de klok staat.

Uren tot nu: 31:40 waarvan 5:00 solo.

Dinsdag 10 juni: vliegrally.
Vandaag weer een vliegrally gevlogen met Edwin en Elien. Opnieuw een mooie tweede plaats, maar inmiddels is Edwin wel leider in het algemeen klassement en volgen Elien en ik op een 3e en 4e plaats.

De tocht ging via Reeuwijk - Vianen - Culemborg - Asperen - Slot Loevestein - Dordt - Alblasserdam en weer naar EHRD. Erg leuk, en zeker met het heldere weer waarbij we direct na take-off vanaf Rotterdam tot aan Utrecht en Gorinchem konden kijken.

Vrijdag 13 juni: zware les
Deze les was extra geboekt omdat ik een keer met een kennis wilde vliegen. Martin vond alles prima, hoe uitdagender hoe beter en dus hebben we met een crosswind (300/16) een flink aantal touch and go's geoefend. Dat viel vies tegen, en daar gaan we nog veel meer aan werken! Maar dan moeten we wel wat vaker zo'n vlagerige crosswind hebben.

Zaterdag 14 juni: rondvlucht
Vandaag gevlogen met Jan en Caroline. Voor het eerst in de PH-SVQ, een 160 PK variant van de Robin. Erg gezellig, Jan had nog bij de maatschappij gewerkt waar mijn instructeur doordeweeks voor vliegt. We hebben een rondje Hotel - Den Haag - Katwijk - Leiden - Bodegraven - Mike gedaan. Terug bij het vliegveld was het nogal een gepas en gemeet voor de verkeersleider, wat erop neerkwam dat wij 3 volledige rondjes boven het meldingspunt Pappa moesten maken. Maar al het wachten werd beloond met een hele fraaie landing waar zelfs de passagiers die nog niet eerder in zo'n 'klein vliegtuigje' hadden gezeten erg blij mee waren.

Update RT: ik moet ook nog praktijkexamen doen in Radio Telefonie. Dat betekent dat ik in juli 3 avonden examentraining ga volgen en voor die tijd de basis onder de knie moet hebben. Dus dat wordt flink oefenen met de cd-tjes.

Gegroet!

3 opmerkingen:

Arjan zei

Hai Rembrand,

Je gaat lekker zo met je uurtjes. Heb zelf zaterdag m'n eerste overland solo geheel onverwachts gemaakt. Heel gaaf.

Welke cd'tjes zijn dat voor de RT?

Gr
Arjan

Skycaptain Marz zei

Jup, goeie crosswind blijft lastig. En inderdaad, niet heel vaak staat 'ie zo dat je dat goed kunt oefenen.

Succes met de RT praktijk, vond ik erg leuk om te doen...

Anoniem zei

well.. it's like I said!