woensdag 28 mei 2008

Les 21+22+23 (april/mei 2008)

De radiostilte wordt wel heer erg lang, maar ik ben er nog hoor!

Omdat ik veel drukte heb met leuke en spannende dingen komt het bloggen er niet zo van.

Een overzichtje van de vliegactiviteiten sinds de laatste blog:
- Vliegles 21: vlucht Lelystad-Texel-Rotterdam met 2 medeleerlingen en een instructeur.

- Doellandingen wedstrijd op Midden Zeeland. Is een leuk filmpje van gemaakt (de parallellanding van de Robin met de Piper Cub is van mij, ik zat in de Robin): http://www.geff.org/vcr/fb/2008doellandingen/20080503_Doellandingen512.wmv
Op de terugweg een navigatieles (les 22) gedaan.

- Vliegles 23: we zouden naar Krefeld (D) gaan, maar dat ging niet door vanwege slecht weer. Het alternatief was een pittige theorieles. Gelukkig de 3 lesblokken kunnen afsluiten met cirquitjes vliegen op Rotterdam.

- Vliegrally (daar heb ik een verslag voor geschreven, staat op de website van de VCR, maar ik zal het hieronder even herhalen).

Zo, u bent weer bij en hopelijk meteen overtuigd dat ik niet stilzit op vlieggebied, en ik ga zaterdag hopelijk weer de lucht in.


Verslag vliegrally:

Classified: Rally 2
Datum: 13 mei 2008
Missie: vind de bruggen die het doelwit zijn van het ABAC *

Uitrusting: 1 vliegtuig en 20 foto’s van bruggen
Heb je je weleens afgevraagd hoeveel bruggetjes er in het noodlandingsgebied liggen? Ik schat dat het in de vele honderden loopt. En dat gebied was slechts één van de onderdelen waar de route van deze rally doorheenliep. Het vinden van de waypoints van deze tweede vliegrally ging middels cryptische plaatsnaambeschrijvingen zoals ‘mooie tuinen’ (Schoonhoven), ‘heuvel als beroep’ (Bergambacht) en ‘perceel van een postorderbedrijf’ (Ottoland).

Vervolgens kreeg je het setje foto’s mee, en veel succes ermee! Rotterdam Tower speelde het spel fantastisch mee, en zodoende kreeg je conversaties als:PH-SVI: “Pappa-Victor-India, vacated via V3”Tower: “En, hebt u nog bruggetjes gevonden??”Waarna een niet al te positief antwoord terugkwam, want wát waren die bruggetjes lastig te vinden! Nederlanders zijn echte bruggenbouwers, zoveel is ons wel duidelijk geworden en de foto’s verraden slechts weinig details.

Na terugkomst was je er nog niet. Nu kwamen de gevreesde theorievragen, die hét verschil kunnen maken. Hiervoor kon je je gezonde verstand gebruiken, maar dat werd bij diverse teams vervangen door een internetverbinding en Google. Eerst een flinke lijst luchtvaartafkortingen zoals WOT (nee Sjoerd c.s., dat betekent dus niet Women On Track), PAR en GPWS. En verder werd de Rotterdamse cultuurkennis getest, wat met 2 Haaglanders in ons team niet mals was. Wie heeft er nou van Feijenoord gehoord? Laat staan of ze Europees voetballen…

Vervolgens was het wachten op het laatste team. Even ontstond de gedachte dat dit team met als piloot Christiaan (winnaar doellandingen) de opdracht had geïnterpreteerd als ‘maak een doellanding op alle bruggetjes die je kunt vinden’, maar luttele minuten vóór end-of-daylight kwamen ze toch nog binnen.

Rond 22 uur werd de uitslag bekend gemaakt. Twee teams hadden 7 bruggen juist gelokaliseerd, en dus maakten de theorievragen inderdaad hét verschil. Waarbij de winnaars “met dank aan Google” achter hun naam mogen zetten! De organisatie bedank ik hartelijk voor deze fantastische rally!


* Anti Boeren Actie Comité Als gevolg van het succesvolle televisieprogramma "Boer zoekt vrouw" is er onrust ontstaan in het Rotterdamse uitgaanscircuit. Teveel jonge boeren en boerenzoons kapen de schone dames voor de neus weg van de Rotterdamse stappers. Zeer gefrustreerd hebben er zich een aantal verzameld in het ABAC. Deze groep heeft zich tot doel gesteld om de jonge boeren te verhinderen nog langer naar de Rotterdamse uitgaansgelegenheden te komen. Zij willen dit bereiken door de bruggen over de slootjes bij boerderijen en verbindingsbruggen over de vaarten te vernielen.

2 opmerkingen:

Skycaptain Marz zei

Leuke rally geweest zo te lezen!
Nederland bruggenland he... :)

Nog iets nieuws gehoord tijdens de extra theorie les of dekt de opleiding de lading wel?

Skycaptain Marz zei

O btw, ik was gisteren een beetje zieker dan ik wilde, dus ik heb helemaal niet gevlogen...