zaterdag 27 oktober 2007

Les 9 (26/10/07): Goudswaard

Vandaag was Reinald onze passagier, en aangezien hij in Goudswaard zijn thuisbasis heeft, had ik een departure in die richting ingevuld op m'n flightplan: de Romeo departure (zie vorige blog als je daar nog vragen over hebt). Fotograaf onboard!! Veel kijkplezier.

Even checken of alles goed zit! Vooraf de pre-flight check gedaan bij het vliegtuig, hij was nog erg warm van de vorige les waarin iemand maar liefst 10 (!) touch and go's had gemaakt op Rotterdam. Als je bedenkt dat dat 15,50 euro per keer kost, dan is dat een duur lesje geworden voor die leerling!


En ook het weer moet gecheckt worden (slechts 6000 meter zicht, bijna op de limiet van 5000 meter...). Op de achtergrond taxiet Onur Air net voorbij.
Jaja, dit zijn we echt, en we taxiën hier weg. Hoe dit kan? Margreet zat thuis achter de computer naar de webcam te kijken via de site van de vliegclub. Lollig! Later nog eens aan haar uitleggen hoe ze mee kan luisteren met de luchtverkeersleiding. Virtueel vliegtuigspotten!
Na take-off richting Romeo gevlogen en daarna een bocht naar rechts richting Goudswaard (uhm, niet te ver doodraaien Rembrand, want dan vlieg je de CTR weer in!!).

Hoe bedoel je, 6000 meter zicht???

De woonwijk van Reinald op de voorgrond, en linksboven op de foto de boerderij van ex-minister Veerman.
Er schijnen wel wat mensen tegen de vrouw van Reinald gezegd te hebben dat er een vliegtuig laag over het dorp kwam... News of the day!
Nou, en toen wilde blogger even niet meer meewerken, dus overige foto's volgen!
In elk geval hebben we in de omgeving van Goudswaard de nodige noodlandingen geoefend (tot iets minder dan 500 ft hoogte). Daarna via Hellevoetsluis en de Maasvlakte naar Hotel, voor de arrival.
Wat betreft de lesvordering: Jörgen was tevreden, maar er waren natuurlijk nog wel wat werkpuntjes. Zelf vond ik het erg lastig om met zulk slecht zicht te vliegen, want het was voor het eerst dat er totaal geen horizon te zien was en ik regelmatig last had van het niet goed op één hoogte blijven (voor je het weet ben je een paar honderd voet gezakt!).

4 opmerkingen:

Reinald Rodenburg zei

Ik mocht als passagier mee op deze vlucht en ik heb er VOLOP van genoten. Ontzettend leuk om mee te maken en indrukwekkend hoeveel aandacht er is voor het inslijpen van veiligheid. Al die checklists en continu weten waar je bent en hoe de wind staat etc. Natuurlijk was het ook leuk dat ik een paar rondjes boven mijn eigen huis kon maken. Inderdaad had het vliegtuig veel bekijks getrokken ("Wat ging dat ding laag"). Nou ja, het is dan ook militair laagvlieggebied, dus we zijn wel wat gewend in Goudswaard. 's Ochtends op weg naar Rotterdam nog een Cougar gespot die wel 3 keer vlak voor me overstak over de weg.
Grappig dat Margreet de webcam heeft gevolgd. Zag ze ons ook nog lopen, Rembrand? Veel succes met je verdere lessen, en let op je toonsoort in je communicatie met de tower.

Skycaptain Marz zei

Ik ken het gevoel van slecht zicht. Gisteren lesje onder special VFR conditions gevlogen. Is geen aanrader, die horizon is toch wel prettig.
Aan de ander kant toch ook wel weer leerzaam...

Guus Poorte zei

Leuke site Rembrand! Je solo met 6 lessen. Is dat ook 6 uur geweest? Gefeliciteerd nog!
groet,
Guus Poorte ( wingspan.web-log.nl )

Rembrand zei

Hoi Guus,

het was 6:35 uur vliegen tot m'n solo!

Groeten,
Rembrand